Nieuw boek!

Nu ik (mei 2008, uitgeverij Leopold, Amsterdam)

Puck staat vaak voor de spiegel. Wie is ze eigenlijk? Puck is peper en zout, zegt haar vader altijd. Dat vraagt om een rigoureuze metamorfose. Puck laat haar krullen ‘woest wit’ verven, ‘als de schuimkoppen van de zee’, schrijft ze in haar dagboek. Voortaan draagt ze rode laarzen en heet ze Pauline, naar oma.

‘Nu ik!’, zegt ze tegen de foto van haar overleden zusje, die met haar eeuwige glimlach en witblonde krullen nog altijd alle aandacht van haar ouders opeist. ‘Jij bent mooi, maar ik ben slim.’Alles gaat goed. De nieuwe Pauline voelt zich meer zichzelf dan ooit. Tot haar zusje terug gaat praten.

Diet: “‘Nu ik’ gaat over een meisje Puck, zij wil eigenlijk een ander zijn. Doordat ze de hoofdrol van boze fee krijgt in de musical van de brugklas, gebeurt er van alles met haar en verandert er ook veel. En dan is er nog Boris die haar een mascotte geeft van een witte neushoorn. Boris en Puck zijn verliefd op elkaar maar ze delen ook iets heel anders en de witte neushoorn heeft daar alles mee te maken.”

vorige <<<