Kinderboekenschrijver
Diet wilde als kind al schrijven voordat ze het goed en wel had geleerd. “Toen ik nog niet kon schrijven maakte ik geheime tekens op een papier, ik vouwde het papier als een brief en stopte het in een enveloppe, ik gooide het zelf bij ons eigen huis in de brievenbus en riep dan: ‘Er is post!’.” Vanaf haar achtste maakte ze graag verhalen: “Dat deed ik heel graag, net als buiten spelen en paardrijden.”

Op haar vijftiende schreef ze haar eerste boek. “Ik zat stiekem te schrijven op de achterste bank van mijn klas op de HBS. School vond ik toen verschrikkelijk saai, maar verhalen maken was spannend.” Ze stuurde het zelf naar een uitgever en het werd gepubliceerd. Het boek heette ‘Karin zoekt haar weg’. Daarna schreef ze nog drie boeken in haar schooltijd. Inmiddels staat de teller op 22 kinderboeken, 8 romans voor volwassenen en twee dichtbundels.

“Schrijven is een soort bouwen en ook een beetje de waarheid liegen. Schrijven is heel goed kijken en goed luisteren, overal gebeuren de dingen. Schrijven is er altijd wanneer je van schrijven houdt.”

vorige <<<